Rubb Industries AS er del av Zurhaar & Rubb konsernet.

Flag

Om oss

Norge – 1968

Finn Haldorsen etablerte Rubb Hall AS i 1966. Dette selskapet begynte å lage presenninger og poser av PVC-stoff, og i 1968 ble den første «Rubb bygningen» utviklet. Dette var den første stoffkledde bygningen som ble produsert i Norge.

Navnet Rubb har sin opprinnelse fra 1903 da Haldor Haldorsen utviklet Norges første forbrenningsmotor som ble kjent som «Rubb-motoren». Han utviklet denne sjømotoren på et lite sted på vestkysten av Norge kalt Rubbestadneset. De fire første bokstavene i dette stedsnavnet ble synonymt med motoren.

Finn Haldorsen førte tradisjonen med «Rubb»-navnet videre. Assosiasjonen med havet ble bevart gjennom bruk av neptungaffelen som kom ved siden av logoen. Dette skulle illustrere forbindelsen med havet, og det var også ment som et symbol på styrke.

Rubb Storbritannia (Rubb UK) – 1977

Etter den vellykkede introduksjonen av stoffbygg i Norge, bestemte Haldorsen seg for å utvide utenlands, og i 1977 ble Rubb Buildings Ltd opprettet med hjelp av daværende administrerende direktør Bill Wood.

Rubb Group utviklet design for stoffhaller for å skape større flyttbare og permanent konstruerte bygg av stoff, som dekker behovene innen en rekke sektorer fra sport og lagring og til militæret. Rubb UK anlegget i Gateshead tilbyr tilpasset design, produksjon og konstruksjon av membranstrukturer av stoff over hele verden.

Rubb Inc – 1983

Rubb Inc ble grunnlagt i 1983 i Sanford, Maine og har etablert seg som ledende innen design, produksjon og konstruksjon av stoffbygg i USA.

Rubb Inc har utviklet seg gjennom solide leveranser opp gjennom årenem og er nå godt etablert som en sentral leverandør av topp moderne flyhangarer.

Fusjon av selskapene – 2010

Rubb Group fortsetter å bygge videre på sin kompetanse etter en vellykket fusjon med Hallmaker Groups divisjon for tekstilstrukturer.

Det familieeide selskapet sluttet seg til Rubb-gruppen for å opprettholde sin posisjon som verdensledende innen flyttbare stoffbygninger.